Satakunnan ensimmäiset talletus-otto -automaatit Poriin ja Raumalle

Satakunnan ensimmäinen talletus-otto -automaatti otetaan käyttöön Kauppakeskus Bepopissa Porissa perjantaina. Raumalla uusi automaatti otetaan käyttöön Länsi-Suomen Osuuspankin Kauppakadun konttorin itsepalvelualueella perjantaina 23. toukokuuta.

Automaatilla voi tehdä euromääräisiä seteli- ja kolikkotalletuksia korttiin liitetylle tilille ja käteinen näkyy tilillä heti. Lisäksi automaatista voi nostaa rahaa, tehdä saldokyselyn sekä katsoa omat tilitapahtumat. Talletuksia voivat tehdä Danske Bankin, Nordea Pankin ja OP-Pohjolan asiakkaat.

Uudenlaiset automaatit ovat henkilö- ja yritysasiakkaiden käyttöön tarkoitettuja käteisautomaatteja, joilla voi tallettaa ja nostaa käteistä.

Palvelun käyttöönotto ei edellytä erillistä sopimusta pankin kanssa. Talletuspalvelu toimii sirullisilla korteilla, joissa on debit-ominaisuus, mukaan lukien Visa Electron -kortit sekä yhdistelmäkortit. Palvelusta veloitetaan kulloinkin voimassa olevan palveluhinnaston mukaan. Länsi-Suomen Osuuspankin henkilöasiakkaille palvelu on maksuton.

Automaatti ottaa vastaan euroseteleitä ja -kolikoita. Kertatalletuksen enimmäismäärä on 200 seteliä tai 5 000 euroa sisältäen kolikot.

Vuoden 2014 aikana automaatteja levitetään noin 150 automaatin verkoksi, joka kattaa valtakunnallisesti useimmat kaupunkikeskukset.

– Uudet automaatit mahdollistavat laajemmat palveluajat esimerkiksi pk-yrityksien käteiskassojen tallettamisessa. Myös perinteiset säästölippaat voi kätevästi tyhjentää automaatilla, toteaa pankinjohtaja Matti Kiuru Länsi-Suomen Osuuspankista.