Satakunnan hyvinvointialue muuttaa maskisuosituksiaan hoitotyössä

Koronatilanne Satakunnassa on rauhoittunut ja myös muut hengitystieinfektiot ovat vähentyneet.

Koronatapauksia tulee edelleen, mutta koronapandemia on vaiheessa, jossa se ei enää valtakunnallisesti aiheuta väestölle laajaa terveysuhkaa kerrotaan Satakunnan hyvinvointialueen tiedotteessa.

Satakunnan hyvinvointialue etenee samaa tahtia Suomen yliopistosairaaloiden kanssa, jotka muuttavat maskiohjeistustaan. Uusi toimintaohje otetaan käyttöön tänään 1.6.2023.

Satakunnan hyvinvointialueella kirurgista suunenäsuojusta tai hengityksensuojainta ei enää käytetä hoitotyössä osastoilla tai yksiköissä potilaiden tai asiakkaiden hoidossa jatkuvasti.

Suu-nenäsuojusta käytetään tilannekohtaiseen ohjeistukseen perustuen, kuten hengitystievirusten torjunnassa on aiemminkin toimittu.

Mikäli osastolla todetaan epidemiatilanne, infektioyksikkö antaa tilanteessa lisäohjeistusta.

Potilaiden tai vierailijoiden ei myöskään enää tarvitse käyttää maskia käyntinsä aikana sairaaloissa tai muissa sosiaali- tai terveydenhuollon yksiköissä ellei heillä ole hengitystieinfektioiden oireita.

Jos hengitystieninfektion oireista kärsivä henkilö hakeutuu tutkimuksiin tai hoitoon terveydenhuoltoon, tulee hänen huolehtia turvaväleistä ja käyttää suu-nenäsuojusta.