Satakunnan ja Rauman Vuoden yrittäjä -valinnat osuivat samaan osoitteeseen

Risto ja Antti Simula tutkivat Rauman Kehätien S-Marketin piirustuksia yhdessä työmaan vastaavana mestarina toimivan Jonne Jalon kanssa. Kuva: Asko Tanhuanpää

Satakunnan Yrittäjien puheenjohtajistosta koostuva työvaliokunta on valinnut maakunnan vuoden yrittäjäksi raumalaisen perheyhtiön, Rauman RS-Rakennus Oy:n. Yrityksessä valintaa juhlitaan vahvasti työn merkeissä, sillä työn alla on useampia isoja rakennuskohteita.

– Valinta Satakunnan vuoden yrittäjäksi on todella iso asia. Olin aikanani itsekin näitä valintoja tekemässä ja tiedän, että hyviä ehdokkaita on paljon, Rauman RS-Rakennuksen perustaja ja toimitusjohtaja Risto Simula sanoo.

Rauman RS-Rakennuksen taustalla on Risto Simulan vuonna 1982 perustama Rakennustoimisto Risto Simula, jonka nimi muuttui jo parin vuoden jälkeen Rakennustoimisto Simula Ky:ksi. Rauman RS-Rakennus Oy perustettiin 1995.

Suurimmat Rauman RS-Rakennuksen toteuttamat rakennuskohteet ovat olleet Oraksen tehtaan laajennus, Laitilan S-Market ja Paravaheen kerrostaloryppään saneeraus.

Parhaillaan yritys rakentaa kerrostaloa Rauman Alfredinkadulle, monitoimihallia Laitilaan ja Kehätien S-Markettia Raumalle. Kaikkien kohteiden pitäisi olla valmiina ensi vuonna.

– Työllistämme itse noin 20 ihmistä ja alihankkijoiden kautta vielä saman verran lisää. Töitä on riittänyt muun muassa Rauman Kollassa toimivan oman elementtitehtaan kautta. Se perustettiin 2010, kun emme saaneet muualta tavaraa ajallaan, Antti Simula kertoo.

RS-Yhtiöiden päättyvän vuoden liikevaihto on noin kuusi miljoonaa euroa.

– Nöyrin mielin mennään eteenpäin. Strategioiden sijaan tehdään töitä, kehitetään toimintaa ja pidetään huoli siitä, että muillakin riittää työtä tehtäväksi, Risto Simula sanoo.

Myös Rauman Yrittäjät – säätiö on valinnut Rauman RS-Rakennuksen vuoden yritykseksi Raumalla.

Tänä vuonna valinta tehtiin teollisten toimialojen yrityksistä. Valinta perustuu yrityksen henkilöstön lisäykseen, liikevaihdon kasvuun ja yrityksen taloudelliseen tilanteeseen.