Satakunnan journalistit jakoi hunajaa ja suolaa

Eurajoki-työryhmän Pasi Tuominen (vas.), Tapio Heikkilä, Eija Kuusisto, Samuli Seppälä ja Seppo Varjonen saivat hunajapurkkinsa tiistaina Eurajoen rannalla Panelian Rivimyllyllä. Kuva: Juha Aro

Satakunnan Journalistit jakaa tänä vuonna hyvän tiedottamisen hunajapurkin Eurajoki-työryhmälle ja huonon tiedottamisen suolasalkkarin Kokemän seurakunnalle.

Satakunnan Journalistit myöntää vuoden 2015 hyvän tiedottamisen hunajapurkin Eurajoki-työryhmälle. Yhdeksän henkilön työryhmä on puolustanut kolmen vuoden ajan kotijokeaan. Ryhmä on tiedottanut aktiivisesti joen ongelmista, mutta myös etsinyt ratkaisuja yhdessä viranomaisten ja jokivarren yritysten kanssa.

Työryhmä on ollut järjestämässä useita yleisötilaisuuksia, joissa kansalaiset ovat saaneet tietoa joen tilasta ja äänensä kuuluviin. Lisäksi ryhmä on toiminut aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa ja pitää yllä muun muassa Eurajoki-foorumia Facebookissa. 

Satakunnan Journalistien mielestä Eurajoki-työryhmä edustaa asiantuntevaa ja rakentavaa kansalaistoimintaa. Sillä asenteella on saatu aikaan myös tuloksia.

Vuoden 2015 huonon tiedottamisen suolasalkkarin saa tiedotuskäytäntöjään kiristänyt Kokemäen seurakunta.

Seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi toukokuussa uudet tiedotusohjeet, jonka perusteella seurakuntalaiset ja tiedotusvälineet saavat jatkossa päätöstiedot verkossa valikoidusti ja muokattuna. Pöytäkirjat ovat nähtävillä vain virka-aikana seurakunnan tiloissa. Seurakunnan tiedotuksesta vastaavan kirkkoherra Hannu Tomperin mukaan tiedotusohjeiden tarkoituksena on turvata yksityisyyden suoja internet-aikakaudella.

Satakunnan Journalistien mielestä Kokemäellä on otettu askel taaksepäin avoimen tiedottamisen periaatteista. Toimittajien mukaan päätökset pitää tehdä alkuaankin sellaisiksi, ettei niitä jälkikäteen tarvitse muokata selkokielelle.

Satakunnan Journalistit ry on jakanut hunajaa ja suolaa vuodesta 1988.