Satakunnan Kansa aloittaa yt-neuvottelut

Alma Median alue- ja paikallislehtiyksikkö Aluemedia aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa jopa 85 henkilötyövuoden vähentämiseen.


Alma Aluemedia kustantaa Aamulehteä, Satakunnan Kansaa, Lapin Kansaa, Pohjolan Sanomia sekä paikallis- ja kaupunkilehtiä eri puolilla Suomea.
Neuvottelujen piirissä on kaikkiaan noin 500 ihmistä. Neuvottelujen ulkopuolella ovat Lapin lehdet sekä paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu.


– Mainosmyynnin sekä sisältömyynnin tuotot ovat pienentyneet useamman vuoden ajan. Digitaalisten tuotteiden ja palvelujen myynti kasvaa, mutta niistä saatavat tulot eivät riitä kompensoimaan printtimediasta kertyvää tulonmenetystä. Paine kohdistuu tulokseen, koska liikevaihto on laskenut selkeästi enemmän kuin kustannukset, sanoo Aluemedian johtaja Kari Juutilainen.


Aluemedian mukaan uudelleenjärjestelyissä tarkastellaan kaikkia toimintoja niin toimituksissa, valmistuksessa, myynnissä, asiakaspalveluissa kuin tukitoiminnoissakin.


On myös mahdollista, että esimerkiksi paikallislehtien ilmestymispäiviä vähennetään. Aamulehden ja Satakunnan Kansan ilmestymispäivien vähentämistä ei kuitenkaan suunnitella.
Alma Media on STT-Lehtikuvan toiseksi suurin omistaja.