Satakunnan keskussairaalaan uutta taidetta

Satakunnan keskussairaalan uuden H-rakennuksen ja O-rakennuksen väliselle viheralueelle on tulossa taideteos ensi vuonna.

Pihalle tulevan veistoksen suunnittelukilpailuun kutsuttiin kolme kuvataiteilijaa. Voittajaksi valittiin Satu-Minna Suorajärven ehdotus Kastehelmi. Teos on kasviaiheinen teräsveistos, joka on tarkoitus asentaa paikoilleen syyskuussa 2018. Julkistamistilaisuus järjestetään rakennuksen käyttöönoton yhteydessä. Teoksen kokonaiskustannukset ovat noin 30 000 euroa.

Kilpailun tuomaristo painotti valinnassaan taiteellista laatua, ajattomuutta, kestävyyttä ja erityisesti sitä millaisia sisällöllisiä merkityksiä teokset luovat. Tuomaristo oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen kaikkiin tulleisiin ehdotuksiin.
Kilpailuraadissa olivat taiteilijoiden edustajina kuvataiteilijat Laura Lehenkari ja Tapio Haapala, sekä läänintaiteilija Marjo Heino sekä lisäksi rakennuttajan ja käyttäjien edustajia.

Teos kuvaa kolmisuuntaista kasviaihetta Kieloa, jonka lehdille on aseteltu kymmeniä kastehelmiä kuvaavia kiillotettuja teräspalloja. Teos on ajaton, nykytaiteen teos joka kohottaa ympäristöään. Se on mittakaavaltaan sopiva annettuun tilaan.