Satakunnan Kokoomus nostaa Satakunnan liikenneväylien parantamisen ykköstavoitteeksi

Satakunnan Kokoomus toteaa kannanotossaan, että toimivat ja nopeat väylät ovat perusedellytys muun muassa logistiikalle ja elinvoiman parantamiselle.

Satakunnan Kokoomus ry nostaa kannanotossaan maakunnan liikenneväylien parantamisen ykköstavoitteeksi tulevan hallituksen ohjelmaan.

Satakunnan Kokoomuksen mukaan toimivat ja nopeat väylät ovat perusedellytys yritysten logistiikalle, elinvoiman jatkuvalle parantamiselle ja ihmisten sujuvalle liikkumiselle.

Piirin johdossa jatkava Samu Vahteristo toteaa tiedotteessa, että nykyinen maailmanpolittiinen tilanne vaatii tarkastelemaan liikenneyhteyksiä myös maanpuolustuksen kannalta.

Satakunnan kokoomus nostaa esiin erityisesti Valtatie 8:n roolin merkittävänä tavaraliikenneväylänä, jonka painoarvoa nostavat sen varrella Rauman ja Porin satamat. Vilkkaalla väylällä on myös runsaasti työmatkaliikennettä.

Tärkeinä pidetään myös väyliä 11 ja 12 sekä Valtatie 2:ta, joka yhdistää maakunnan sisäisiä yhteyksiä ja toimii väylänä pääkaupunkiseudulle.

– Liikenneväylät ja niiden kunto ovat yhteiskunnan vastuulla ja ne luovat edellytykset yritysten ja ihmisten aktiivisuudelle. Ja vain aktiivisuudella ja yritysten toiminnalla saamme luotua elinvoimaa ja hyvinvointia tähän yhteiskuntaan, sanoo puheenjohtaja Vahteristo tiedotteessa.

Satakunnan kokoomus kokoontui viikonloppuna syyspiirikokoukseensa Vuojoelle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut