Satakunnan Kokoomusyhteisöt: Teollisuuden Voiman jatkoaikahakemus hyväksyttävä

Kaikki Satakunnan Kokoomusyhteisöt ovat hämmentyneitä Työ,- ja Elinkeinoministeriön ratkaisusta hylätä Olkiluoto 4 ydinvoimalaitoksen jatkoaikahakemus. Puhtaasti poliittinen päätös hylätä jo kertaalleen eduskunnassa hyväksytty hanke, johon Satakunnan maakunta ja valtio eduskunnan päätöksen kautta ovat vahvasti sitoutuneet ja valmistautuneet, aiheuttaa epävarmuutta koko maakunnalle ja Suomeen.

Maakunnan haasteelliselle elinkeinoelämän tilanteelle OL4 kaltainen miljardiluokan investointi on merkittävä, koko maakuntaan vaikuttava piristysruiske. Vastaavanlaisia täysin kotimaisia ja yksityisiä investointeja ei ole Suomeen tulossa.

Satakunnan Kokoomusyhteisöt huomauttavat lausunnossaan, että TVO on sijoittanut Olkiluoto 4 hankkeeseen jo liki 100 miljoonaa euroa. Suomen tilanne ei ole muuttunut vuodesta 2010 niin merkittävästi, että Olkiluoto 4 hanke olisi muuttunut yhteiskunnan kokonaisedun vastaiseksi.

Teollisuuden Voimalla on varmasti syytä perusteelliseen itsearviointiin liittyen Olkiluoto 3 voimalaitoksen vaikeuksiin, mutta tulee muistaa yhtiön luoneen myös paljon hyvää.