Satakunnan koronatilanne: Rauman lisäksi nyt myös Pori on epidemian kiihtymisvaiheessa

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on julkaissut viikottaisen koronaviruksen tilannekatsauksensa Satasairaalan verkkosivuilla. Tänään perjantaina tehdyn arvion mukaan nyt myös Pori on epidemiologisesti koronaviruksen kiihtymisvaiheessa.

Viime viikolla kiihtymisvaiheessa oli Satakunnassa vain Rauma. Raumalle asetettiin tuolloin vahva maskisuositus, joka koskee nyt myös Poria. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa julkisissa sisätiloissa.

– Päätös perustuu kaupunkien ilmaantuvuuslukuihin sekä Porin osalta myös useisiin joukkoaltistuksiin sekä siihen, että tämän viikon joukkoaltistuksia aiheuttaneiden tapausten lähde on epäselvä huolimatta aktiivisesta tartunnanjäljityksestä, verkkosivuilla kerrotaan.

– Rauman osalta ilmaantuvuusluku on korkea ja edelleen selvästi noussut, mutta tartunnanlähteet ovat nyt hyvin selvillä ja tapaukset ovat pääosin olleet jo karanteenissa. Aktiivisesti toimien voimme saada tilanteen hallintaan.

Työryhmä harkitsi maskisuosituksen käyttöönottoa myös toisen asteen koulutukseen ja yläkouluihin, mutta siihen ei edetty. Koulujen opettajille maskin tai visiirin käyttöä kuitenkin suositellaan.

Muualla Satakunnassa epidemia on perustasolla, eikä vahva maskisuositus koske muita Satakunnan kuntia. Satakunnassa on kuitenkin voimassa suositus, että yli 50 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi. Myös yksityisissä tilaisuuksissa tulee käyttää suu-nenäsuojusta, mikäli turvaetäisyyksien pito ei onnistu.

Satakunnassa ei ole sairaalahoidossa koronaviruspotilaita.