Satakunnan osuuspankeilta sadan tuhannen euron lahjoitus Samkille

Satakunnan ammattikorkeakoulu Samk on vastaanottanut satakuntalaisilta osuuspankeilta 100 000 euron lahjoituksen.

Mukana potissa ovat OP Eura, OP Honkilahti, OP Kiikoinen, OP Köyliö, OP Lappi, OP Länsi-Suomi, OP Nakkila-Luvia, OP Satakunta, OP Säkylä ja OP Vampula.

OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiurun mukaan alueen osuuspankit ovat pyrkineet edesauttamaan maakunnan koulutuksen monipuolisuutta jo pitkään.

– Lahjoituksilla olemme onnistuneet omalta osaltamme myötävaikuttamaan, että Satakunnasta löytyy nyt ja jatkossakin monenlaista koulutustarjontaa. Tällä nyt tehtävällä 100 000 euron lahjoituksella Satakunnan ammattikorkeakoululle alueella toimivat osuuspankit haluavat mahdollistaa kansainvälisestikin korkeatasoisen ja laadukkaan koulutuksen ja tutkimuksen paikallisella ammattikorkeakoulusektorilla, Kiuru toteaa tiedotteessa.

Samkin toimitusjohtaja ja rehtori Jari Multisilta puolestaan kertoo, että lahjoitusvarat ja niistä saatavat tuotot ohjataan nimenomaan koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.

– Päämäärämme on, että jokainen opiskelijamme työllistyy. Se saavutetaan laadukkaalla ja oman alueemme tarpeita palvelevalla koulutuksella, tutkimustoiminnalla ja työelämäyhteistyöllä, Multisilta toteaa.

Samk käynnisti varainhankintakampanjansa viime vuoden lopulla. Valtio maksaa ammattikorkeakouluille vastinrahaa suhteessa niiden keräämään yksityiseen pääomaan.

Samkin tavoitteena on kerätä miljoona euroa tämän vuoden aikana. Nyt kasassa on 184 000 euroa, mutta Multisillan mukaan lupauksia on siinä määrin, että tavoitteen uskotaan täyttyvän.