Satakunnan sairaanhoitopiiri otti käyttöön influenssarokotusten seurantajärjestelmän

Monet Satakunnan keskussairaalan yksiköiden työntekijät influenssarokottautuivat kattavasti, kun 14 yksikköä pääsi yli 95 prosentin kattavuuteen.

Kaikkien sairaalan lääkärien rokotekattavuus on 80 prosenttia, hoitajien 75 prosenttia ja muu henkilökunta jäi 56 prosenttiin.

Satakunnan keskussairaalassa on tällä rokotuskaudella otettu käyttöön reaaliaikainen henkilökunnan influenssarokotusten seuranta. Infektioyksikön ja Flowmedikin kehityshankkeen, ePiikin, avulla työterveyshuolto on mobiilitekniikkaa käyttäen voinut ilman tunnistetietoja syöttää rokotustiedot järjestelmään.

Kokemukset ePiikistä ovat rohkaisevia ja järjestelmä on ollut helppokäyttöinen. ePiikki löytyy myös sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

Koko sairaalan osalta ei päästy 80 prosentin tavoitteeseen, mutta Lasten- ja naistentautien sekä synnytysten vastuualueella rokotuskattavuus nousi 85 prosenttiin. Tästä hyvästä on tulossa kakkukahvit perjantaina.

Lisäksi palkitaan Rauman ja Porin dialyysiyksiköt sekä lasten poliklinikka ahkerasta potilaiden rokottamisesta suklaasuukoin.