Satakunnan sairaanhoitopiiri seuraa tarkasti THL:n koronavirusohjeita – jos sairastut, ota yhteys terveydenhuoltoon puhelimitse

Perusteltu epäily vaatii oireiden lisäksi lähikontaktin henkilöön, jolla on todettu koronavirusinfektio tai matkustamisen epidemia-alueelle.

| Päivitetty

Satakunnan sairaanhoitopiiri julkaisi omat koronavirusohjeensa ammattilaisille viime perjantaina, ja ohjeita päivitetään tilanteen vaatimalla tavalla.

Ohjenuorat virusepäilyihin varautumiseen ovat lähtöisin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

– Emme me mitään itse keksi, vaan seuraamme tarkasti THL:n linjauksia, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sanoo.

Vaatii matkustamisen tai lähikontaktin

Sairaanhoitopiiri on tehnyt omalla alueellaan tarkat toimintalinjat ja suunnitelmat, miten otetaan vastaan potilas, jolla on perusteltu syy epäillä Wuhanin koronavirustartuntaa.

Uusitalo-Seppälä painottaa sanaa "perusteltu".

– Se vaatii sen, että on matkustanut epidemia-alueella, joksi on tällä hetkellä luokiteltu Wuhanin kaupunki ja Hubein maakunta Kiinassa. Tai sitten pitää olla ollut lähikontaktissa henkilöön, jolla on todettu koronavirusinfektio ja kahden viikon sisällä kontaktista ilmaantuu kuumetta, yskää tai hengitysvaikeuksia.

Ajantasaisimman tiedon saa THL:n verkkosivuilta.

Uusitalo-Seppälä vakuuttaa, että Satakunnan sairaanhoitopiirillä on hyvät valmiudet toimia.

– Olemme hyvin varustautuneet. Meillä on asianmukaiset tilat, terveydenhuollossa tarvittavat suojaimet ja mahdollisuus lähettää näytteet tutkittaviksi Helsinkiin.

Uusitalo-Seppälä korostaa, että koronavirusinfektiota epäilevän henkilön tulee ottaa terveydenhuoltoon yhteyttä puhelimitse ennen hoitoon hakeutumista.

Raija Uusitalo-Seppälä kommentoi myös tarpeettomia pelkoja ja hengityssuojainten käyttö tämän jutun alle linkitetyssä jutussa (vain tilaajille).

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut