Satakunnan sairaanhoitopiiri toipumassa koronan enimmäisestä aallosta

Silmätautien toimenpidejonot ovat edelleen huolestuttavan pitkät.

Satakunnan sairaanhoitopiirin syyskuun toiminnassa näkyy jo valoa tunnelin päässä. Toiminta on normalisoitumassa pitkän koronaepidemian jälkeen.

Sairaanhoitopiirin suoritemäärät olivat syyskuussa hyvin lähellä edellisvuoden tasoa.Päivystyskäyntien määrää nostaa erityisesti koronanäytteenotto, mutta muut päivystyskäynnit ovat puolestaan vähentyneet.

Talouden toteumassa tammi-syyskuun menot ovat normaalitilannetta pienemmät.

Kesäkuussa tehdyn hinnankorotuksen ja suoritevolyymin normalisoitumisen johdosta sairaanhoidon talous on tasapainossa ja tilikauden tulos on tavoitellulla tasolla.

Tilikauden tulosnäkymä on syyskuun tilanteen valossa positiivinen, mikäli merkittäviä koronarajoituksia ei loppuvuoden aikana tule.

Hoitoa tai toimenpidettä yli kuusi kuukautta odottaneita oli syyskuussa yhteensä 1 256 potilasta, joista eniten, 1 038, silmätaudeilla. Silmätautien jonotilanne on huolestuttava, vaikka jono onkin syyskuun aikana lyhentynyt noin 200 potilaalla.Yhtymähallitus on tehnyt päätöksen kaihijonojen purkamisesta ostopalveluna loppuvuoden aikana. Tehty päätös helpottaa jononpurkua osittain, mutta myös omaa toimintaa on lisättävä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut