Satakunnan soten projektisuunnitelman valmistelijat julki

Satakunnan sosiaali- ja terveysuudistuksessa on torstaina asetettu valmisteluryhmät palvelurakennetyöryhmälle osoitettuja tehtäviä valmistelemaan.

Palvelurakennetyöryhmän on määrä laatia ehdotus Sata-Soten valmistelun etenemisestä. Se jättää projektisuunnitelmaesityksen johtoryhmälle 17. toukokuuta olevaan kokoukseen.

Projektisuunnitelman valmisteluryhmään kuuluvat Porin Terttu Nordman, Rauman Marja-Leena Alho sekä Satakunnan sairaanhoitopiirin Ermo Haavisto ja Mari Niemi.

Muut valmisteluryhmät vastaavat nykytila-analyysista, vuoteen 2025 tähtäävän alueprofiilin valmistelusta, sote-kustannusten vertailusta, lähipalveluiden määrittelystä sekä hyvinvoinninjärjestämissuunnitelman ja viestintäsuunnitelman laadinnasta. Lisäksi osana selvitystyötä käydään läpi Satakunnan alueen sote-luottamusmiesorganisaatiot ja järjestötoimijat.

Sata-Soten johtoryhmä nimeää varsinaiset työryhmät kokouksessaan 3. toukokuuta.

Sata-Soten valmistelussa ovat mukana kaikki Satakunnan kunnat sekä Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Satakuntaliitto.