Satakunnan TE-palveluita valmistellaan kahden alueen mallilla – Rauman kanssa kimppaan neljä muuta kuntaa

Työllisyys- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kuntien järjestämisvastuulle ensi vuoden jälkeen. Satakunnassa suunnitellaan nyt kahden alueen mallia.

Satakunnan kuntajohtajat ovat neuvotelleet TE-palvelut 2024 -uudistuksen aluejaosta ja sopineet, että Satakunnassa valmistelua jatketaan kahden työllisyysalueen mallilla.

Uudistuksen myötä työllisyys- ja elinkeinopalvelut eli TE-palvelut siirtyvät täysimääräisesti kuntien järjestämisvastuulle vuoden 2025 alusta alkaen. Kuntien tulee ilmoittaa työ- ja elinkeinoministeriölle lokakuun 2023 loppuun mennessä, mihin työllisyysalueeseen ne haluavat kuulua.

Satakunnan neuvotteluissa loppuvaiheessa vaihtoehtoina olivat joko yksi koko maakunnan kattava työllisyysalue tai kaksi erillistä Rauman ja Porin ympärille muodostuvaa aluetta.

Nyt valmistelua jatketaan Etelä-Satakunnan osalta kuntaryhmällä Rauma, Eura, Eurajoki, Huittinen ja Säkylä. Pohjois-Satakunnan työllisyysalueeseen taas kuuluisivat Pori, Harjavalta, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen ja Ulvila.

–Yhteinen tavoitteemme on, että Satakuntaan syntyy kaksi Suomen parasta työllisyysaluetta, joiden välinen yhteistyö toimii saumattomasti, Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna ja Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela toteavat tiedotteessa.

Esko Poikelan mukaan kahden yhteistyötä tekevän alueen mallilla voidaan varmistaa kustannustehokkaat palvelut ja kuntien osallisuus päätöksenteossa.

Lisäksi uudistus "tukee myös entistä monipuolisempien ja kansainvälisempien palvelukokonaisuuksien syntymistä".

– Asiakasyritykselle tai työpaikkaa tarvitsevalle uudistus tuntuu ennen kaikkea sujuvana, oikea-aikaisena ja asiantuntevana palveluna. Tämä uudistus on oikeasti mahdollisuus, joka kannattaa hyödyntää – jopa omaa panostusta kasvattamalla, Poikela sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut