Satakunnan vuoden nuori yrittäjä kehittää kiinteistöä myös Raumalla – Hugo Trogenin mukaan rakennusalan "turhissa töissä" on tehostamisen varaa

Trogenin firman, HHT-Rakennus Oy:n kotipaikka on Huittisissa, mutta yritys kytkeytyy erään kohteen kautta myös Raumaan.

Satakunnan yrittäjät palkitsi vuoden nuorena yrittäjänä HHT-Rakennus Oy:n yrittäjä Hugo Trogenin. Raadin mukaan 29-vuotiaan Trogenin yritys on kasvanut nopeasti: liikevaihto on tuplaantunut viimeisen kolmen vuoden aikana, ja tuloskehityskin on pysynyt hyvänä. Yrityksen kotipaikka on Huittinen, mutta yrityksen toiminnasta löytyi mielenkiintoinen yhteys myös Raumaan.

Trogen kertoo yrityksen ostaneen viime syyskuussa Raumalta Pumpputie 3:sta 42 asunnon kerrostalon vuokra- ja kiinteistökehityskohteeksi.

– Putkiremontin ajattelimme tehdä siinä nyt alkuun, ja lisäksi ihan korjailua ja tason parannusta huoneistoihin. Kiinteistökehittämiseksi sitä voi sanoa, toteaa Trogen Länsi-Suomelle.

Pääasiassa isompien kohteiden töitä

Toiminta-alueena HHT-Rakennus on pyrkinyt pitämään noin 30–45 minuutin ajomatkan säteellä olevaa aluetta Huittisista katsottuna. Raumahan siitä toki menee vähän yli, Trogen sanoo.

– Aika kaikkiruokaisia olemme olleet. Koko hieman vaikuttaa: ihan yksittäisiä omakotitalon remontteja emme tee, jos muuta tekemistä on. Sitä on nyt riittänyt ihan hyvin.

Yritys on erikoistunut varsinkin tiivistyskorjauksiin, ja peruskorjausten tekemiseen löytyy kalustoa omasta takaa.

Vakituista henkilökuntaa HHT:llä on kymmenkunta henkeä.

Rakennusalalla on varaa tehostaa

Yrittäjänä Trogen on halunnut panostaa erityisesti työprosessin tehostamiseen.

– Se on kilpailuetu, jos työprosessit ovat tehokkaita: sitä kautta hommia saadaan. Lisäksi pitää tietysti tehdä laadukasta työtä, jotta saa tehdä toistekin, Trogen kuvailee.

Rakennusalalla tehdään Trogenin mukaan paljon "käytännössä turhaa työtä". Hän antaa karrikoidun esimerkin aikataulutuksesta, jota voitaisiin tehostaa.

– Jos ajatellaan, että kerrostaloakin voi tehdä niin, että tasoitemies käy kaikki seitsemän kerrosta ensin läpi, ja sitten lähtee maalari perään. Jos maalari lähtisikin hommiin heti, kun tasoitemies on ensimmäisessä kerroksessa valmis, voivat työt edetä hieman eri tahtiin, Trogen nauraa.

Elementtejä ja kiinteistökehitystä

Tulevaisuudessa Trogen yrityksineen haluaa panostaa suurelementtien ja moduulirakenteiden rakentamiseen ja sen vaatimiin isompiin tuotantotiloihin. Lisäksi niitä voisi jollain aikavälillä lähteä myymään kuluttajille ja yrityksille.

– Lisäksi kiinteistökehityshommia olisi tarkoitus hyvien tilaisuuksien tullen edelleen kasvattaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut