Satakunnan vuoden yrittäjäperhe-palkinto saatiin Raumalle - tytär toimii nyt veturina

Varastosta löytyy 32 000 nimikettä, kertovat palkitun yrittäjäperheen Minna-Elina Halonen (vas), Taina Lammi, Mikko-Matti Pelamo, Vesa Backman ja Jarkko Uusitalo. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Satakunnan vuoden yrittäjä (Vehmasputki), vuoden yksinyrittäjä (Marjon HerkkuKakku) ja ja vuoden yrittäjäperhe (Rauman Akku) palkittiin tänään juhlagaalassa Nakkilan Villilässä.

- Yrittäjäpalkinnot ovat yksi tapa näyttää, että meillä on paljon hyviä yrityksiä, joista voi ja pitää olla ylpeitä, perusteli Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Vuonna 1958 perustettu Rauman Akku on vuodesta 1972 ollut Lammin perheen omistuksessa. Teknisen alan erikoisliikkeen veturina toimii Taina Lammi, joka seurasi isäänsä Antti Lammia toimitusjohtajana 11 vuotta sitten.

Tainan lapsista Minna-Elina Halonen ja Mikko-Matti Pelamo ovat mukana yritystoiminnassa. Myös kolmas lapsi, Antti-Ville Pelamo, on tulossa taloon. Kaikkiaan 31 ihmistä työllistävässä Rauman Akussa työskentelevät lisäksi Tainan avopuoliso Vesa Backman sekä serkku Jarkko Uusitalo.

- Raumalla on käynyt paljon yrittäjiä, mutta Rauman Akku on sinnitellyt ketjuliikkeiden ja isojen kilpailutusten puristuksessa hyvin mukana. Se tunnetaan luotettavana ja tasaisen varmana toimijana. Myös henkilökunnan sitoutuneisuus kertoo hyvää yrityksestä, kehuu Rauman Yrittäjien toiminnanjohtaja Sari Mantere.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.