Satakunnassa 17 uutta koronatartuntaa – suurin osa tapauksista Karvialla

Satakunnassa on tilastoitu torstaina yhteensa 17 uutta koronatartuntaa.

Näistä suurin osa sijoittuu Karvialle, jonka sarakkeeseen on merkitty torstaina kaikkiaan 12 uutta tapausta. THL:n tilastojen mukaan Honkajoella on havaittu kaksi uutta tapausta ja Eurassa yksi.

Uutena kuntana Satakunnan koronakartalle on noussut Nakkila, jonka koronatapausten kokonaismäärä on epidemian alusta nyt viisi.

Koko valtakunnan tartuntatapausten määrä tänään on 540.

Samaan aikaan myös rokotesuunnitelmat etenevät. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä päästään rokottamaan tammikuussa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Koronarokote annetaan kahtena annoksena kolmen viikon välein. Puumalaisen arvion mukaan sote-henkilöstön rokotukset jatkuvat helmikuulle.

Seuraavaksi rokotuksia on tarkoitus laajentaa ensin ikääntyneille ja riskiryhmäläisille sekä kevään kuluessa edelleen muille ryhmille.

Kyse on Pfizerin ja Biontechin kehittämästä rokotteesta, joka vaatii erityisen kylmän lämpötilan säilytystä ja kuljetusta varten.

Tämän vuoksi sote-henkilöstön rokotuksia on Puumalaisen mukaan tarkoitus tehdä vain suuremmissa rokotuspisteissä, sillä jakelu pienempiin keskuksiin on liian riskialtista, jotta kylmäketju ei petä.

Euroopan unioni on sitoutunut ostamaan 300 miljoonaa annosta yhtiöiden rokotetta. Puumalaisen arvion mukaan annoksista 3,6 miljoonaa tulee Suomeen, joten kyseisestä sopimuksesta riittää rokote 1,8 miljoonalle suomalaiselle.

EU on tehnyt sopimuksen koronarokotteesta kaikkiaan kuuden valmistajan kanssa ja neuvottelee seitsemännestä.

Juttua korjattu klo 12.29. Lisätty tieto Nakkilasta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Raumalaiset yrittäjät rajasivat jumppien ryhmäkokoja, mikä pistää kassan koville: "Taloudellisesti kannattavampaa olisi ollut sulkea Walimon toiminta kokonaan"

Pukin lahjat oven taakse, reippaillen jouluvaloja ihastelemaan, herkuttelua pienessä piirissä... – THL listasi tapoja turvalliseen pyhien viettoon