Satakunnassa 9 950 työtöntä työnhakijaa tammikuussa

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 9 950 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 130 henkeä (-10,2 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Joulukuusta työttömien määrä laski 230 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tammikuussa 10 prosenttia.

Työttömyyden aleneminen on kokonaisuudessaan selvästi hidastumassa ja nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä ei ole enää vähentynyt vuoden takaiseen verrattuna ollenkaan.

Työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuussa reilut 3 900 avointa työpaikkaa Satakunnassa. Näistä vajaat 2 600 oli tammikuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja. Uusia työpaikkoja avautui vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Raumalla työttömien työnhakijoiden määrä väheni vuoden takaiseen verrattuna 11 prosenttia, Eurassa seitsemän prosenttia, Eurajoella 19 prosenttia ja Säkylässä yhdeksän prosenttia.

Työttömyys vähenee hyvää tahtia Varsinais-Suomessa.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 20 900 työtöntä työnhakijaa. Viime vuoden tammikuusta työttömien määrä väheni 12 prosentilla (2 800 henkilöllä) eli samaa tahtia kuin koko maassa. Nykyistä vähemmän tammikuun työttömiä oli edellisen kerran vuonna 2009.

Työttömien osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,2 % eli 1,2 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (9,6 %).

Laitilassa työttömyys väheni vuoden takaiseen verrattuna kaikkiaan 21 prosenttia, Pyhärannassa 24 prosenttia ja Uudessakaupungissa kahdeksan prosenttia.