Satakunnassa ei todettu keskiviikkonakaan COVID-tartuntoja – Raumalla otettu paljon näytteitä

Satakunnassa ei todettu uusia koronaviruspotilaita keskiviikkona. Satasairaalan tiedotteen mukaan COVID-tartuntoja ei ole todettu nyt kahteen päivään.

Vuodeosastolla ollut COVID-potilas on päässyt kotiin keskiviikkona, ja hänen hoitonsa jatkuu kotieristyksessä. Teho-osastohoidossa on edelleen kaksi potilasta, joiden tila on vakaa.

Satasairaalan mukaan erityisesti Raumalla on otettu paljon koronavirusnäytteitä edellisten tapausten kontaktiselvittelyissä.

– Yhtään uutta löydöstä ei ole selvittelyyn liittyen todettu, viiden henkilön vastaukset puuttuvat. Altistukseen liittyvät karanteenit jatkuvat 14 vuorokauden ajan viimeisestä altistuksesta, kertoo Satasairaalan infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotteessa.

Laboratoriovarmistettuja löydöksiä on Satakunnassa kaikkiaan 50. Valtaosa potilaista on ollut lieväoireisia, ja oireet on hoidettu kotona.

Useimmat tartuntaketjut on Satasairaalan mukaan jäljitetty, ja niissä todennäköinen tartunnanlähde on usein liittynyt matkailuun. Noin viidessä tapauksessa tällaista yhteyttä ei ole löytynyt.