Satakunnassa ei uusia COVID-tapauksia yli viikkoon – maailmalla pandemia jatkaa jylläämistään

Satakunnassa ei ole todettu uusia COVID-koronavirustartuntoja yli viikkoon, tiedottaa Satakunnan sairaanhoitopiiri. Satasairaalassa ei ole hoidettavana COVID-potilaita.

Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo tiedotteessa, että edellisten kahden viikon aikana tilanne vaikutti jo huolestuttavalta Satakunnassa.

– Tällöin Satakunnassa todettiin yhteensä viisi koronavirusinfektiota, joiden tartunnat oli saatu Satakunnassa ilman, että tartunnanlähdettä pystyttiin selvittämään. Tapauksilla ei ollut yhteyttä toisiinsa, hän sanoo.

Edellisestä tapauksesta on kuitenkin kulunut nyt noin kymmenen vuorokautta, eikä uusia tapauksia ole ilmennyt. Näytteitä on otettu paljon, esimerkiksi viime viikolla lähes 900.

– Vaikuttaa siltä, että ainakaan laajamittaista leviämistä alueella ei ole, Uusitalo-Seppälä sanoo.

Uusitalo-Seppälä muistuttaa, että maailmalla koronaviruspandemia jatkuu vakavana.

– Uuden leviämisen uhka on olemassa, jos matkailu lisääntyy ja varotoimia ei noudateta. Maailmalla on varmistettu yli 10 miljoonaa COVID- tartuntaa, ja kuolleita on yli 500 000.

Esimerkiksi Ruotsissa ja Venäjällä tapausmäärät ovat edelleen nousussa. Satakunnan sairaanhoitopiirin mukaan ulkomaanmatkailuun on edelleen syytä suhtautua pidättyväisesti. Ulkomaanmatkailun jälkeistä omaehtoista 14 päivän karanteenia on tärkeää noudattaa.