Satakunnassa ei yhtään koronatapausta kuukauteen – Satasairaala sallii vierailut osastoille

Satakunnassa ei ole todettu uusia koronatapauksia kuukauteen. Viimeinen COVID-19 diagnoosi on tehty 29.4. Kaikkiaan tapauksia on todettu Satakunnassa 53. Epidemian tukahduttaminen on Satakunnassa ainakin toistaiseksi onnistunut.

Kun yhteiskuntaa nyt vähitellen avataan, on erittäin tärkeää, että voimassa olevia hygieniaohjeita noudatetaan ja aktiivinen testaamin ja tartunnanjäljitys jatkuvat. Satakunnassa nenänielusta otettavaan PCR-testiin pääsee matalalla kynnyksellä ja tulokset saadaan useimmiten samana päivänä käyttöön.

Myös sairaalavierailujen rajoituksia lievennetään kesäkuun alusta lähtien.

-Hyvän tilanteen vuoksi ryhdymme asteittain purkamaan sairaalavierailuja koskevia, koronavirusepidemian aiheuttamia väliaikaisia rajoituksia. Lisäämme rajoituksia uudelleen, jos koronavirustartuntojen määrä sairaanhoitopiirin alueella kääntyy nousuun, sanoo johtajaylilääkäri Sari Sjövall Satasairaalan tiedotteessa.

Terveet, oireettomat läheiset voivat vierailla rajoitetusti tapaamassa sairaalahoidossa olevia potilaita. Vierailijoiden määrä on rajoitettu kolmeen.

Vierailijoiden tulee ilmoittautua yksiköiden kansliassa ja sopia vierailusta henkilökunnan kanssa. Samalla henkilökunta antaa ohjeita käsihuuhteen ja mahdollisesti tarvittavien suojaimien käytössä.

Jos potilas on yli 70-vuotias tai immuunipuutteinen, vierailijat käyttävät vierailun ajan visiiriä tai kirurgista suunenäsuojusta. On myös muistettava huolehtia kahden metrin turvavälin säilymisestä sekä potilaisiin että henkilökuntaan.