Satakunnassa haettu maaseuturahaston rahoitusta noin 19 miljoonaa euroa

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 päätöksenteko ja hankkeiden toteutus jatkuu Satakunnassa, tiedottaa ELY-keskus.  

Maaseuturahaston rahoitusta on ELY-keskukselta haettu elokuun loppuun mennessä kehittämis- ja yrityshankkeisiin yhteensä noin 19 miljoonaa euroa sen jälkeen, kun haut viime vuoden keväällä käynnistyivät.

Rahoitusta on syyskuun alkuun mennessä myönnetty hanke- ja yritystukiin yhteensä runsas 9,2 miljoonaa euroa.

Maaseutuohjelman yritystukihakemuksia on viime vuoden toukokuusta tämän vuoden elokuun loppuun jätetty 61, joissa haettu tuki on lähes 8 miljoonaa euroa. Myönteisiä rahoituspäätöksiä on tehty 40 ja niissä myönnetty tuki on 3,526 miljoonaa euroa.

Maaseutuohjelman kehittämishankehakemuksia on viime vuoden helmikuusta tämän vuoden elokuun loppuun mennessä jätetty 56, joissa haettu tuki on 11,028 miljoonaa euroa. Rahoitusta kehittämishankkeisiin on myönnetty yhteensä 5,750 miloonaa euroa.

Tuettuja hankkeita on tähän mennessä 30 kpl, joista kahdeksan on muiden ELY-keskusten kuin Satakunnan ELY-keskuksen hallinnoimia. Tukea saaneiden kehittämishankkeiden kuvaukset löytyvät Satakunnan ELY-keskuksen verkkosivuilta.