Satakunnassa jälleen uusia koronatartuntoja

Satakunnassa todettiin lauantaina kolme uutta koronatartuntaa. Kaikkien kolmen tartunnanlähde on selvitetty yhteistyössä Porin perusturvan kanssa ja lähikontaktit asetettu karanteeniin. Tapauksilla ei ole yhteyttä keskenään, kerrotaan Satasairaalasta.

Yksi tartunnoista on peräisin Riian matkalta, siellä positiiviseksi todetulta henkilöltä. Muut kaksi ovat saaneet tartunnan kahdelta aiemmin diagnosoidulta covid-potilaalta, joten uusien altistuneiden määrä jäi melko alhaiseksi.

Kotikaranteeniin jouduttiin asettamaan yhteensä 12 henkilöä. Kolme sairastunutta on kotieristyksessä. Sairaalassa ei ole hoidossa koronapotilaita.

Satakunnassa on nyt todettu kaikkiaan 76 uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tapausta. Kahden viime viikon aikana Satakunnan uusien tapauksien esiintyvyys on ylittänyt Suomen keskiarvon, mutta on edelleen matala.

Kontaktit on huolellisesti selvitetty ja valtaosa tapauksista liittyy kahteen tartuntaketjuun.

– Viranomaisten yhdessä suorittama altistuneiden kartoittaminen ja karanteeniin asettaminen on tärkeässä roolissa epidemian rajoittamisessa, mutta jokaisen yksilön vastuulla on pyrkiä huolehtimaan siitä, että ei omalla käytöksellään altista muita henkilöitä tartunnalle, muistuttaa Satasairaalan infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Uusitalo-Seppälän mukaan kannattaa erityisesti harkita ulkomaille matkustamista, sillä tilanteet eri maissa vaihtuvat nopeastikin.