Satakunnassa järjestettävän psykiatrian kesäkoulun suosio yllätti

Satakunnan sairaanhoitopiiri on aloittamassa nuorille lääketieteen opiskelijoille suunnattua psykiatrian kesäkoulua, jonka tarkoituksena on herättää lääketieteen opiskelijoiden kiinnostus psykiatriaa kohtaan. Se on tiettävästi ensimmäinen Suomessa.

Lääketieteen opiskelijoiden kiinnostus kesäkoulua kohtaan ylitti odotukset, koska hakijoita oli enemmän kuin pystyttiin ottamaan.

Psykiatrian kesäkoulu on ohjattu kahden kuukauden kesätyömahdollisuus psykiatrian toimialueella lääketieteen opiskelijoille.

Kesäkoulussa työskentelee tänä kesänä yli kaksikymmentä lääketieteen kandidaattia eri puolilta Suomea. Ns. kesäkandit työskentelevät psykiatrisen erikoissairaanhoidon toimipisteissä Harjavallassa, Porissa ja Raumalla.

Opiskelu jakautuu yhdeksään eri viikkoteemaan, jotka ovat psykiatrian eri alueilta. Viikoittainen opintokokonaisuus muodostuu teorialuennosta ja potilastapausfoorumista.

Idea kesäkoulusta syntyi, kun psykiatrisen hoidon toimialuejohtaja Kirsi-Maria Haapasalo-Pesu luki artikkelin, jossa kerrottiin, että Tanskan psykiatrien rekrytointia oli saatu helpotettua tiiviillä yhteydenpidolla lääketieteen opiskelijoihin. Yksi muoto oli opiskelijoille tarjottava psykiatrian kesäkoulu.