Satakunnassa jo voimassa olevat kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan vuodenvaihteen yli

Kuva: Juha Sinisalo

Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 16.12.2020 päättänyt jatkaa aiemmin annettuja kokoontumisrajoituksia Satakunnassa.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Jos yleisötapahtumia ja yleisiä kokoontumisia järjestetään sallituissa rajoissa, niissä tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Siinä ohjeistetaan muun muassa, että:

  • osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälin ylläpitämiseen.
  • tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Tänään annettu määräys on voimassa 24.12.2020–23.1.2021. Aikaisemmin annettu määräys on voimassa 23.12.2020 asti.

Jos tartuntatautitilanne pahenee Satakunnassa äkillisesti, kukin kunta voi päättää paikallisista kokoontumisrajoituksista, jotka ovat aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia tiukempia. Kunta voi päätöksellään myös sulkea toimitilojaan ja antaa suosituksia yksityistilaisuuksista ja kasvomaskien käyttämisestä. Myös sairaanhoitopiiri voi antaa alueelleen suosituksia.

Jos tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat tarpeen usean kunnan tai koko maakunnan alueella, niistä päättää aluehallintovirasto.

Lisää aiheesta

Satakunnassa vain yksi uusi koronatartunta – kuntatieto ei ole tiedossa