Satakunnassa kokoontumisrajoitukset pysyvät marraskuussa ennallaan

Kuvituskuva: Andrei Stratu

Satakunnassa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on edelleen varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia tartuntatautitilanteen pahenemisen ennaltaehkäisemiseksi. Lokakuussa annettu kokoontumisrajoitus jatkuu maakunnan alueella myös marraskuussa.

Tapahtuman turvallisuus varmistetaan noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Ohjeessa edellytetään muun muassa, että:

  • osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1–2 metrin turvavälin ylläpitämiseen
  • tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen

Yllä kuvattu kokoontumisrajoitus koskee seuraavia kuntia: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä ja Ulvila.

Epidemiologinen tilanne on Satakunnassa edelleen rauhallinen, vaikka tartuntojen ilmaantuvuusluku on vähitellen noussut. Suurin osa tartunnoista on ollut peräisin muualta Suomesta tai ulkomailta. Satakunnan naapurimaakunnissa epidemiologinen tilanne on kehittynyt epäsuotuisaan suuntaan.