Satakunnassa kolme uutta covid-infektiota, tehohoidossa ei ketään

Tilanne sairaalassa on sunnuntai-illan tiedotteen mukaan rauhallinen. Todettujen tapausten tartuntaketjut on jäljitetty yhteistyössä kuntien kanssa.

| Päivitetty

Satakunnassa diagnosoitiin lauantaina ja sunnuntaina kolme uutta varmistettua covid-infektiota. Lisäksi kaksi varmistetun tapauksen perheenjäsentä on sairastunut samanaisin oirein.

Satasairaalassa on edelleen hoidettavana kolme varmistettua covid-potilasta, mutta tehohoidossa ei yhtään.

Tilanne sairaalassa on sunnuntai-illan tiedotteen mukaan rauhallinen. Todettujen tapausten tartuntaketjut on jäljitetty yhteistyössä kuntien kanssa.

Yksi tartunnoista liittyy Savonlinnan tapaukseen ja kaksi tiettävästi Ylläksen matkaan. Toisessa tapauksessa myös kaksi perheenjäsentä on sairastunut.Perjantaina näytteenottokriteerietä laajennettiin THL:n ohjeiston mukaisesti. Nyt pyritään tutkimaanpaitsi sairaalahoitoa vaativat ja terveydenhuollon ja sosiaalihuollon sairastuneet työntekijät myös potilaatjoihin liittyy matka epidemia-alueelle kahden viime viikon aikana.

Satakunnan tartunnat liittyvät edelleen kahta tapausta lukuun ottamatta matkaan epidemia-alueelle.

Altistuneet pyritään jäljittämään ja asettamaan karanteeniin. Sairastuneet hoidetaan tilanteen mukaan joko kotieristyksessä tai sairaalassa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut