Satakunnassa löytyi jatkotutkimuksissa kaksi virusmuunnoksen aiheuttamaa infektiota – henkilöt olivat matkanneet Satakuntaan ulkomailta

Satasairaalan uusimman koronatiedotteen mukaan viikonlopun lisätutkimuksissa todettiin kahdella Satakuntaan ulkomailta saapuneelta henkilöltä Britanniassa yleisen virusmuunnoksen aiheuttama infektio. Toinen henkilöistä oli oireeton ja on jo poistunut maasta. Toisen potilaan tartuttavuusaika päättyy maanantaina.

Tapausten lähikontaktit (yhteensä viisi henkilöä) oli heti koronavirusinfektion toteamisen jälkeen asetettu karanteeniin. Virusmuunnoksen vuoksi karanteeniaikaa pidennettiin. Viruskannan ei arvioida näihin tapauksiin liittyen levinneen laajemmalle.

Satakunnan koronavirustilanne on edelleen rauhallinen

Satakunnan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena ja lähestyy ilmaantuvuusluvuissa perustasoa. Tapauksia on nyt sairaanhoitopiirin oman rekisterin mukaan kaikkiaan 415, tartuntatauti-ilmoitusten perusteella 396.

Satakunnassa ei ole viime aikoina ollut tapauksia, joiden tartunnanlähde olisi ollut epäselvä ja tartunta saatu Satakunnassa. Viikonloppuna tuli ilmi yksi joukkoaltistus porilaisessa päiväkodissa, jonka seurauksena 16 henkilöä asetettiin karanteeniin. Porin kaupunki on tiedottanut tapauksesta tänään. Muita joukkoaltistustilanteita ei ole viime aikoina ollut.

Satasairaalassa on nyt hoidossa yksi potilas. Teho-osastolla ei ole koronapotilaita.