Satakunnassa oli syyskuussa 8 900 työtöntä työnhakijaa

Raumalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 7,5 prosenttia.

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 8 900 työtöntä työnhakijaa, mikä on 160 henkeä (1,8 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin.Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli syyskuussa 9 prosenttia.

Raumalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 7,5 prosenttia, Eurajoella 5,3, Eurassa 5,9 ja Säkylässä 4,9 prosenttia.

Työttömien määrä nousi vuoden takaiseen verrattuna nyt ensimmäisen kerran lähes kolmeen vuoteen.Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömyys on noussut jo selvästi ja myös miehiä oli vuoden takaista enemmän työttömänä.

Työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuussa 3 330 avointa työpaikkaa Satakunnassa. Näistä 1 770 oli syyskuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja.

Varsinais-Suomessa vähenee edelleen

Varsinais-Suomeesa työttömyys alenee maan ripeintä tahtia.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 18 100 työtöntä työnhakijaa. Syyskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 1 300 henkilöllä.

Viime vuoden syyskuusta työttömien määrä väheni 9 prosentilla eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa (-3 %)

Työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa Varsinais-Suomessa 7,9 prosenttia eli 0,8 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (8,6 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Laitilassa 4,3 prosenttia, Pyhärannassa 4,7 ja Uudessakaupungissa 5,1 prosenttia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut