Satakunnassa todettiin keskiviikkona yksi uusi koronavirustartunta – maskisuositus voimassa, Satakunnan alueellinen johtoryhmä aloittaa perjantaina

Satakunnassa todettiin keskiviikkona yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Satasairaalan infektioyksikkö Satadiag tiedotteessaan. Tartunnansaaja on ollut maanantaista asti karanteenissa, sillä hänen puolisollaan todettiin tartunta jo aiemmin.

Ennen karanteenin alkamista hän oli kuitenkin ehtinyt olla maanantaina yhteydessä kahdeksaan henkilöön. Heidät on asetettu karanteeniin. Tartunnansaajan lievät oireet alkoivat tiistaina.

Myös Varsinais-Suomen puolelle Laitilaan on merkitty THL:n tilastoihin yksi uusi koronatapaus, mikä nostaa kaupungin tautitapausten kokonaismäärän kahteentoista.

Satakunnassa koronaviruksen yleistilanne on edelleen rauhallinen.

– Ilmaantuvuus on matala ja Satakunta on epidemiologisesti perustasolla. THL:n maskisuositus on nyt voimassa myös Satakunnassa ja THL on tänään maskisuositusta laajentanut, infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi torstaina suunnitelmista koronaviruksen leviämisen varalta. Lue maskisuosituksista oheisesta artikkelista:

Suomi on koronaepidemian kiihtymisvaiheen rajalla, sairaanhoitopiirejä ehkä jo sen yli – "Nyt on toiminnan hetki"

– Hyvä tilanne voi muuttua nopeasti ihmisten liikkuessa, jos varotoimet unohdetaan. Sairaanhoitopiiri suosittelee koronavilkkusovelluksen lataamista puhelimeen, Uusitalo-Seppälä kertoo.

Alueellinen tartuntatautien johtoryhmä aloittaa perjantaina

Satakunnassa toimintansa aloittaa perjantaina alueellinen tartuntatautien johtoryhmä.

– Rakennamme alueellisen tartuntatautien johtoryhmän työn aiemmalle pohjalle. Johtoryhmää vahvistetaan aluehallintoviraston, THL:n ja ely-keskuksen osallistujilla, Uusitalo-Seppälä kertoo tiedotteessa.

Johtoryhmän toiminnassa noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriö STM:n ohjeistusta ja tartuntatautilain antamia oikeuksia ja velvollisuuksia, ja tilanteeseen reagoidaan tilanteen vaatimalla tavalla toimivaltuuksien puitteissa.

THL ja STM kertoivat torstaina aamupäivällä valtakunnallisessa tiedotustilaisuudessa, että maskisuosituksiin tulee tiukennuksia epidemian pahentuessa.

Lisäksi STM kertoi evästäneensä paikallisia toimijoita nykytilanteen kartoittamisesta ja toimenpidesuunnitelman laatimisesta. STM odottaa vastauksia paikallistoimijoilta viimeistään perjantaina.

Lisätty klo 13.19 tieto Laitilan tautitapauksesta.

Lisää aiheesta

Meri-Porin yhtenäiskoulussa on todettu koronatartunta