Satakunnassa todettiin sunnuntaina jälleen yksi uusi koronatapaus – tartunnanlähde on viikko sitten diagnosoitu potilas

Satakunnassa on todettu 69 uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tapausta. 

Kolme viimeistä tapausta ovat liittyneet viikko sitten diagnosoituun potilaaseen. Muita potilaita tai vanhuksia ei ole ainakaan toistaiseksi sairastunut.

-Uusi tapaus on Porin dialyysiyksikön työntekijä. Tapauksen vuoksi 13 henkilöä on asetettu karanteeniin, heistä 9 on sairaalan henkilökuntaa, sanoo Satasairaalan infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä lähettämässään tiedotteessa.

Työvuoroja järjestelemällä dialyysin toiminta jatkuu normaalisti.

Tehostetut varotoimet ja suojaimien laaja käyttö jatkuvat sekä Rauman että nyt myös Porin dialyysiyksikössä. Kahden viikon ajan suojaimia käytetään nyt paitsi potilaiden hoidossa myös henkilökunnan välisissä kontakteissa. Dialyysin henkilökunta ei myöskään saa ruokailla sairaalan ruokasalissa kahden viikon aikana.

Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Uusia tapauksia ei ole potilaiden tai vanhustenhuollon asukkaiden joukossa tullut esiin. Uusien näytteidenoton kynnys on sekä henkilökunnan, että hoidetavien keskuudessa erittäin matala, sillä mahdolliset uudet tapaukset pyritään havaitsemaan nopeasti.

Viikko sitten lauantaina päivystyksen henkilökunnassa todettujen tapausten suhteen ei ole ilmennyt jatkotartuntoja. Testaus on ollut erittäin laajaa.

Uusista tautitapauksista huolimatta koronan esiintyvyys Satakunnassa on edelleen matala.