Satakunnassa todettiin viikonloppuna yksi uusi koronatapaus, tartunnanlähde on selvillä

Viikonloppuna Satakunnassa todettiin yksi uusi koronatapaus. Sairastuneen tartunnanlähde on tiedossa ja henkilö sekä hänen perheenjäsenensä oli jo perjantaina asetettu karanteeniin. Tartuntaketju on siis katkaistu, eikä lisäaltistumista Satakunnassa ole syntynyt.

Satasairaalan tiedotteessa ei eritellä paikkakuntaa, jossa uusi tartuntatapaus on diagnosoitu. THL:n tilastoihin uutena Satakunnan kaupunkina on kuitenkin noussut Ulvila, jossa havaittujen koronatapausten määrä on nyt viisi. Alle viiden tapauksen paikkakuntia ei tilastoissa eritellä.

Satakunnan koronatilanne jatkuu rauhallisena, ja tapauksia on havaittu kaiken kaikkiaan 89. Tapausten ilmaantuvuusluku on viimeisen kahden viikon aikana alle 1 / 100 000.

Tällä hetkellä Satakunnassa on 11 henkilöä tartuntatautiviranomaisten määräämässä karanteenissa tunnistetun lähikontaktin takia. Kotieristyksessä on kaksi henkilöä, joista toinen vapautuu eristyksestä tänään.

– Hyvä tilanne voi muuttua nopeasti. Tämä on nähty esimerkiksi Mikkelissä, Jyväskylässä ja Kajaanissa. Viime viikkoina on uutisoitu tautiryppäistä opiskelijariennoissa, harrastetapahtumissa ja joukkokokoontumisissa. Riski liittyy erityisesti joukkotapahtumiin, jonne keräännytään laajemmalta alueelta. Tällaisissa tilanteissa väkijoukossa, jossa turvavälejä ei pysty pitämään, on edelleen suositeltavaa käyttää suun ja nenän peittävää kasvosuojusta, Satasairaalasta muistutetaan.

Suomen strategian mukaan koronatesteihin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli  hengitystioireita ilmaantuu . Lasten testauksessa tulee noudattaa THL:n uusinta ohjeistusta.

Juttua muokattu kello 13.39. Lisättym,aininta Ulvilasta.
 

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Rauman koronatestausjonot ovat lyhentyneet elokuun ruuhkahuipuista: "Vuorokauden vastausviive näytteenotosta on jatkossa realistinen tavoite"