Satakunnassa todettu yksi uusi koronatapaus

Uusimman tartunnan lähdettä ei ole pystytty selvittämään.

Satakunnassa todettiin tiistaina illalla yksi uusi koronaviruksen aiheuttama COVID-infektio. Kaikkiaan Satakunnassa on nyt todettu 60 koronatapausta.

Maakunta on edelleen matalan ilmaantuvuuden aluetta. Esiintyvyys koko epidemian aikana Satakunnassa on noin 27 tapausta 100 000 asukasta, kun se väkilukuun suhteutettuna on Varsinais-Suomessa noin kolminkertainen ja pääkaupunkiseudulla yli kymmenkertainen.

Sairaalahoidossa ei Satakunnassa ole koronaviruspotilaita.

Tiistaina todettu tartunta on saatu Porin seudulla todennäköisesti jo kolmisen viikkoa sitten. Tartunnalle altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Tartuntalähteet jääneet piiloon

Runsaan kahden viikon aikana on todettu yhteensä neljä COVID-19 tapausta, joissa tartunta on saatu Porin seudulta eikä varsinaista tartunnanlähdettä ole pystytty selvittämään, vaikka tilanteet on huolellisesti kartoitettu. Eurajoella on yksi vastaava tapaus. Tapauksilla ei ole tunnistettua yhteyttä toisiinsa.

Sairastuneet ovat eri ikäisiä ja eri alueilta, kaikki varsin hyväkuntoisia. Huolena on, että koronavirusinfektiota voi olla laajemminkin liikkeellä ja siksi varotoimia on syytä edelleen noudattaa.

– On tärkeää diagnosoida tapaukset mahdollisimman varhain, jäljittää kontaktit ja ehkäistä epidemian leviäminen. Näytteitä on Satakunnassa aiemmin otettu noin 50 potilaalta päivittäin. Tällä viikolla määrät ovat selvästi kasvaneet. Tiistaina näytteitä otettiin 191 potilaalta, pääosin terveyskeskuksien pandemiapoliklinikoilla, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä Satasairaalan infektioyksiköstä toteaa tiedotteessa.

Edelleen on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja oikeasta yskimis- ja niistämistavasta. Väenkokouksia kannattaa välttää ja turvaväleistä huolehtia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut