Satakunnassa varmistui tiistaina kaksi uutta koronavirustapausta

Laboratoriovarmistettuja tapauksia on Satakunnassa nyt 23. Sairaalassa on tällä hetkellä hoidettavana yksi varmistettu COVID-potilas, mutta ei yhtään tehohoidossa.

Satakunnassa todettiin tiistaina kaksi uutta COVID-tapausta, molempien potilaiden yhdellä perheenjäsenellä on myös koronavirusinfektioon sopiva oireisto.

Sairaalassa on tällä hetkellä hoidettavana yksi varmistettu COVID-potilas, mutta ei yhtään tehohoidossa.Laboratoriovarmistettuja tapauksia on Satakunnassa nyt 23.

-Alueella tehdyistä kliinisistä diagnooseista ei voida enää saada selvää kuvaa, joten jatkossa keskitymme raportoimaan vain laboratoriovarmistettuja tapauksia, kuten muutkin sairaanhoitopiirit, sanoo Satasairaalan infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Satasairaala kertoo kuitenkin jatkossakin tartunnanjäljityksessä tietoon tulleista kliinistä tapauksista, jotka liittyvät uusiin tapauksiin.

Molemmat nyt varmistetut tapaukset liittyvät matkailuun. Toinen uusi tartunta liittyy Viron ja toinen Ylläksen matkaan.

Kummankin potilaan yksi perheenjäsen on sairastunut samanlaisella oirekuvalla. Kummassakin tapauksessa potilaat ja myös heidän perheenjäsenensä olivat oma-aloitteisesti olleet matkan jälkeen kotona muita tapaamatta, joten lisätartuntojen riski Satakunnassa näihin tapauksiin liittyen on hyvin vähäinen.

-On hienoa, että väestö näyttää melko hyvin noudattavan annettuja ohjeistoja matkan jälkeen, sanoo Uusitalo-Seppälä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut