Satakunnassa yksi uusi koronatartunta – tartunnan lähde selvillä, potilas hoidossa Satasairaalassa

Satakunnassa todettiin maanantaina yksi uusi COVID-tapaus, kerrotaan Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön tiistaisessa tiedotteessa. Kokonaistartuntamäärä maakunnassa on siten noussut uudelle kymmenluvulle eli 80:een.

Tartunnan lähde on selvillä, sillä kyseessä on pitkäaikaishoidon asukas, joka on samassa hoitoyksikössä kuin henkilö jolla todettiin koronavirusinfektio kaksi viikkoa sitten. Tartunta on todennäköisesti peräisin häneltä.

Sairastunut on hoidossa Satasairaalassa.

Sairaanhoitopiirin infektioyksikkö ja Keski-Satakunnan tartuntatautihenkilöstö ovat yhteistyössä selvittäneet uuteen tapaukseen liittyviä altistumisia. Yksi hoitoyksikön henkilökunnan jäsen on asetettu karanteeniin.

Kyseisen hoitoyksikön asukkaat ja henkilökunta on testattu jo aiemman tartunnan yhteydessä, ja tänään on tehty uudet testit. Niiden tulokset valmistuvat osittain vasta huomenna.

Hoitoyksikössä on ollut käytössä kattavat varotoimet tartuntojen leviämisen estämiseksi, ja niitä jatketaan. Nyt todettu tartunta lieneekin saatu jo ennen kyseisten varotoimien käyttöönottoa.