Satakunnassa yli 10 uutta tartuntaa: Raumalla edelleen vain yksi

Pääosa Suomessa todetuista uusista tartunnoista on deltamuunnosta. Positiivisten näytteiden osuus testeissä on kolminkertaistunut kesäkuun puolivälistä. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos uutisoi tänään torstaina, että Suomessa on todettu 324 uutta koronavirustartuntaa. Eniten uusia tartuntoja on jälleen todettu Helsingissä, 117 kappaletta. Pääkaupungiseudun kunnat Espoo ja Vantaa seuraavat perässä.

Satakunnasta on tänään kirjattu ainakin 12 tartuntaa. Niistä eniten eli 7 on todettu Kankaanpäässä. Porissa on kirjattu 4 uutta tartuntaa ja Raumalla yksi.

Yli 80 prosenttia Suomessa tutkituista koronavirustestituloksista on nyt deltamuunnosta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedottavat.

Deltavarianttia todetaan noin joka viidennestä koronavirusnäytteestä. THL:n ja STM:n mukaan viime viikkoina jalkapallon EM-kisaturistien suuri osuus tyypitetyistä näytteistä voi jonkin verran yliarvioida deltamuunnoksen osuutta.

Koronavirustestejä tehtiin viime viikolla noin 94 200, ja koronatapausten osuus testatuista näytteistä oli 1,8 prosenttia. Osuus on kolminkertaistunut kesäkuun puolivälissä todetusta 0,6 prosentista.

Sen sijaan sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on pysynyt kasvaneista tartuntamääristä huolimatta vakaana. Sairaalahoidossa koronapotilaita oli eilen sairaanhoitopiirien oman ilmoituksen mukaan yhteensä 43, joista perusterveydenhuollon osastoilla oli 6, erikoissairaanhoidon osastoilla 27, ja teho-osastoilla 10 potilasta.

Lisää aiheesta

Varsinais-Suomi edelleen koronan kiihtymisvaiheessa – nuorten tartunnat lisääntyneet

Ensi viikon koronarokotusajat tulevat Raumalla varattaviksi

Satakunnassa kolme uutta koronatartuntaa – koko maassa 383

Rauman Kotipizza kiinni henkilökunnan korona-altistuksen takia