Satakunta kutsuu luontomatkaajaa

Satakunnan maaseutumatkailua on tuotteistettu viime talven aikana reippaasti. Uudet tuotteet on tarkoitus saada myyntiin viimeistään kesällä 2015. Osaa tuotteista testataan ensi syksyn aikana.

Kehittelytyötä varten järjestettiin talven ja kevään aikana ympäri maakuntaa työpajoja ja verkostoitumistilaisuuksia. Niissä yrittäjät ja muu alan väki tutustuivat toisiinsa ja pohtivat yhdessä uusia, vetovoimaisia ideoita matkailijoiden saamiseksi maakuntaan. Tuotteistamistyöpajoissa oli mukana myös useita luovien alojen ja hyvinvointialan yrittäjiä.

Satakunnan maaseutumatkailun tuotteiden sisältö pohjautuu pitkälti luontoon. Pohjoisessa Jämin alueella, kansallispuistoilla, retkeilyreiteillä ja näihin liittyvällä matkailulla on suuri merkitys. Kehitteillä Pohjois-Satakuntaan on muun muassa aseeton metsäretki Karviassa, lepakko- ja lintubongausretki, luonnonyrttiretki sekä Health from forest -retki kansainvälisille vieraille.

Satakunnan rannikon tuotteet keskittyvät merelliseen matkailuun. Selkämeri painottuu vetonaulana. Syntymässä on muun muassa valokuvausretki Selkämeren kauneimmille saarille, seikkailukoulu Selkämerellä, selviydy saaressa -retki sekä elämän virta -paketti lapsiperheille Merikarvianjoen maisemissa.

Etelä-Satakunnassa vetovoimatekijä ovat joet, järvet, harjut ja alueelle tyypillinen maatalousmaisema. Matkailijaa kiinnostaa myös historia ja ruoka. Ideoinnissa ovat muun muassa Huittisten nykymaatilat -kierros ja taidekäsityökierros. Ensi kesänä saattaa onnistua myös junttidiplomin suorittaminen.