Satakunta lähestyy koronassa perustasoa, rajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun

Satakunta on edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa, mutta lähestyy perustasoa. Näin totesi torstaina koolla ollut alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä.

– Suomessa laajemminkin epidemia näyttää hidastuvan, mutta Varsinais-Suomessa ja Pääkaupunkiseudulla epidemia on edelleen leviämisvaiheessa, työryhmän tiedotteessa todetaan.

Rajoitukset koko tammikuun

Rajoitukset ja suositukset näyttävät purevan varsin hyvin. Koska tilanteessa on kuitenkin vielä paljon epävarmuustekijöitä, työryhmä suosittelee kunnille, että voimassaolevia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun.

Niinpä muun muassa maski- ja etätyösuositukset pysyvät voimassa ja aikuisten harrastustoiminta tauolla.

Kokouksessa käsiteltiin myös koronavirusrokotusten järjestämistä, jossa noudatetaan kansallista ohjeistusta. Rokotukset etenevät Satasairaalassa suunnitellusti.

Toinen erä rokotteita saapui Satakuntaan torstaina ja ensi viikolla Satakunnan kunnat aloittavat rokottamisen koronapotilaita hoitavasta henkilöstöstä.

Rokottamista kunnissa ei ole mielekästä aloittaa ennen maanantaita, jotta hävikkiä ei synny, tiedotteessa todetaan. Rokottamistoimintaa rajoittaa rokotteiden saatavuus.

Satakunnassa on nyt todettu yhteensä 398 Covid-19 -tapausta. Luku on hiukan suurempi ja tarkempi kuin tartuntatautirekisterissä (384).

Koronakartan mukaan koko Satakunnan ilmaantuvuus on nyt 13,4 tapausta/100 000 asukasta/14 vrk.

Näytteitä on otettu kahdella viimeisellä viikolla aiempaa vähemmän. Positiivisten näytteiden osuus on 0,7 prosenttia.

Tartunnan jäljitys on Satakunnassa tehokasta ja tartunnan lähteet ovat selvillä yli 95-prosenttisesti. Tartunnoista suurin osa on saatu joko samasta taloudesta (6) tai lähipiiriltä (suku tai ystävät) joulunvieton yhteydessä (7).

Viime viikkojen aikana ei ole todettu joukkoaltistuksia.

Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kaksi koronapotilasta. Tehohoidossa ei ole koronapotilaita. Terveys-keskussairaaloissa on toipumassa kaksi potilasta.