Satakunta-mitali Narvi Oy:lle

Satakuntaliiton maakuntahallitus on päättänyt myöntää Narvi Oy:lle vuoden 2020 Satakunta-mitalin. Satakunta-mitali myönnetään tunnustuksena erityisen ansiokkaasta toiminnasta Satakunnan maakunnan hyväksi.

Suomalaisen kiukaan matka maailmalle alkoi yli 80 vuotta sitten Rauman Lapinkylän sepän pajasta. Narvi Oy on markkinoiden ainoa suuri kiuasvalmistaja, jonka kaikki saunatuotteet ovat alusta loppuun Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja.

Torstaina 16.7.2020 sulakekaapin sähköviasta alkunsa saanut tulipalo tuhosi noin puolet Narvin Rauman Lapin tehtaasta. Narvi Oy:n toimitusjohtaja Arto Sainio uskoo, että tuuliolosuhteet sekä sammuttajien ripeä toiminta pelastivat osan tehtaasta.

Tulipalo oli järkytys kaikille, mutta Narvi Oy:n linja on ollut selkeä: palosta selvitään yhteisvoimin, osaajista pidetään kiinni ja kaikille riittää töitä.

Perusteluissa todetaankin, että Narvi Oy:n johto ja henkilökunta ovat osoittaneet mitä mainiointa yhteishenkeä ja kykyä ponnistaa vaikeassa tilanteessa yhdessä eteenpäin, turvaten ja uudistaen samalla Satakunnan elinkeinorakennetta ja työpaikkoja.