Satakunta siirtyy kiihtymisvaiheeseen

Korona leviää nyt etenkin rokottamattomien nuorten aikuisten keskuudessa. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Satakunta siirtyy epidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen, kertoo Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä tiedotteessa.

Työryhmä kokoontui torstaina. Kansalliseen hybridistrategian mukaan tehdyn kokonaisarvion perusteella Satakunta on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Tapausmäärä on kasvanut lyhyessä ajassa voimakkaasti ja todetuista tapauksista osa on johtanut laajoihin jatkotartuntoihin.

Positiivisten näytteiden osuus on noussut 1,6 %:iin. Tartunnat leviävät nyt etenkin rokottamattomien nuorten aikuisien piirissä.

Satasairaalan tilastojen mukaan Satakunnassa on nyt todettu yhteensä 1861 COVID-19 tapausta. Tartuntatautirekisterin lukema tänään on 1820 tapausta.

Vielä alkuviikosta näytti, että ilmaantuvuus on noussut merkittävästi lähinnä Pohjois-Satakunnassa ja liittyy yhteen aktiiviseen tartuntaketjuun, joka selittä 70 % (16 / 20) Kankaanpään tartunnoista. Viime päivinä tilanne on muuttunut ja ilmaantuvuus on nousussa koko Satakunnassa.

14 vuorokauden ilmaantuvuus Satakunnassa viimeisen 14 vuorokauden ajalta heinäkuun 7. ja 20. päivän väliseltä ajalta on 32,5 / 100 000 asukasta

Lisää aiheesta

Pori jatkaa neljällä tartunnalla, Rauma yhdellä: tartunnat leviävät nyt nuorten tapaamisissa

Porilaisissa ravintoloissa mahdollisia altistumisia koronavirukselle