Satakuntaan ennustetaan voimakkaita myrskypuuskia maanantain vastaiselle yölle

Ilmatieteen laitoksen mukaan myrskypuuskat voivat aiheuttaa melko runsaasti yksittäisiä tuulivahinkoja. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Sunnuntai-illan ja maanantaiaamupäivän aikana etelänpuoleinen tuuli voimistuu myrskyksi, Ilmatieteen laitos varoittaa. Maa-alueilla voimakkaimmat puuskat esiintyvät länsirannikon maakunnissa.

Ilmatieteen laitoksen tekemän ennusteen mukaan syvä matalapaineen alue saapuu sunnuntain aikana Pohjois-Atlantilta Suomeen. Sunnuntai-illan ja maanantaiaamupäivän välillä tuuli voimistuu lähes kaikilla merialueilla myrskylukemiin. Maa-alueilla tuuli on voimakasta puuskissa Lapin eteläpuolella.

Voimakkaimmat myrskypuuskat esiintyvät maanantain vastaisena yönä Satakunnasta Keski-Pohjanmaalle ulottuvalla alueella, myöhemmin maanantaiaamuyönä ja -aamuna myös Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.

Ennusteeseen liittyy kuitenkin vielä epävarmuutta, varsinkin voimakkaimpien puuskien esiintymisalue ja voimakkuus voi tarkentua sunnuntain aikana.

Myrskypuuskat voivat aiheuttaa melko runsaasti yksittäisiä tuulivahinkoja vaara-alueella. Maan etelä- ja keskiosan vähäinen routatilanne voi edesauttaa puita kaatumaan herkemmin.

Myrskymatalapaineen yhteydessä tulee runsaita sateita, varsinkin maan pohjoisosassa. Maan etelä- ja keskiosassa sade tulee vetenä.

Matalapaineen yhteydessä merivesi nousee korkealle Pohjanlahdella ja Saaristomerellä sunnuntai-illan ja maanantaiaamun välillä, erityisesti Perämerellä ja Merenkurkussa. Lisäksi lähes kaikilla merialueilla esiintyy kovaa aallokkoa.

Lisää aiheesta

Myrskytuhoja paljastuu vielä päivälläkin – Raumalla Nurmentiellä oli kaatunut puita muuntajan ja sähkölinjan päälle

Liitoksistaan revennyt autokatos ja 16 muuta tehtävää – pelastuslaitoksella riitti kiirettä myrsky-yönä