Satakuntaan haetaan lisää siviilipalveluspaikkoja

Siviilipalveluskeskus kaipaa lisää palveluspaikkoja Satakuntaan ja järjestää satakuntalaisille siviilipalveluspaikoille ja siviilipalveluksesta kiinnostuneille Siviilipalveluspäivän. Tilaisuus pidetään Porin seudun kansalaisopiston auditoriossa ensi maanantaina ma kello 12–15, ja sen avaa kansanedustaja Kristiina Salonen.

Tällä hetkellä Satakunnassa on noin 60 paikkaa, joilla on sopimus Siviilipalveluskeskuksen kanssa. Paikat ovat lähinnä alueen kuntia, oppilaitoksia ja seurakuntia. Mukana on myös muutama yleishyödyllinen yhdistys. Työpalvelussa näissä paikoissa on tällä hetkellä noin 20 velvollista.

Vuosittain siviilipalveluksen valitsee noin seitsemän prosenttia ikäluokan miehistä.

Tilaisuudessa on paikalla kokeneita palveluspaikkojen esimiehiä, siviilipalvelusvelvollisia ja Siviilipalveluskeskuksen henkilökuntaa kertomassa Siviilipalveluksesta ja työpalvelun suorittamiseen liittyvistä asioista.

– Toivomme tilaisuuteen niin uusia siviilipalveluksesta kiinnostuneita paikkoja kuin jo olemassa olevia sopimuspaikkoja kuulemaan lisää yhteistyöstä kanssamme, sanoo Siviilipalveluskeskuksen johtaja Mikko Reijonen.