Satakuntaan osui terveydenhuollossa tapahtunut korona-altistus – Ulvilan terveysaseman työntekijän tartunta altisti 45

Kuvituskuva.

Ulvilan terveysaseman työntekijällä on todettu koronavirustartunta.

Hän alkoi oireilla torstai-iltapäivällä 3.12. ja poistui työpaikalta oireiden ilmaannuttua. Koska tartuttavuusajaksi arvioidaan kaksi oireiden alkamista edeltävää vuorokautta, altistumisia on ehtinyt tapahtua terveysasemalla keskiviikkona ja torstaina.

Porin perusturvan tiedotteen mukaan sairastunut on ollut potilastyössä mutta käyttänyt asianmukaista suu-nenäsuojainta kaikissa hoitotilanteissa tartuttavuusaikana. Viidellä potilaalla on siitä huolimatta arvioitu olleen pieni riski tartunnan saamiseen lähihoidon vuoksi, ja heidät on asetettu karanteeniin.

Muita potilaita taas on ohjattu seuraavaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin heti, jos oireita tulee.

Kaiken kaikkiaan karanteeniin on asetettu 45 henkilöä. Henkilökunnan altistumiset ovat tapahtuneet tauko- ja kokoustilanteissa.

Satakunnan Kansan haastatteleman Porin perusturvan terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto kertoi, että altistumisia yhdistää kaikkien työntekijöiden yhteinen taukotila. Työntekijöitä on ohjeistettu, ettei siellä saa olla kymmentä ihmistä enempää kerrallaan.

Suojainta käytetään aina paitsi syödessä ja juodessa.

– Syötävä ja juotava on, eikä sillä hetkellä voi ymmärrettävästi pitää suojainta, Koivisto totesi SK:lle.

Terveysasema on henkilökunnan karanteenien vuoksi tällä viikolla auki rajoitetusti ja lääkäripainotteisesti. Avuksi saadaan hoitohenkilökuntaa muista toimipisteistä. Neuvola on suljettu, ja suun terveydenhuollon ajat ensi viikolle joudutaan myös perumaan.

Terveyskeskuksessa suoritetaan tehostettu siivous ennen sen aukeamista maanantaina.