Satakuntaan taas yksi uusi koronatartunta, tällä kertaa Pohjois-Suomen matkalta – jatkossa ilmoitus negatiivisesta tuloksesta automaattisella tekstiviestillä

Kuvituskuva.

Satakunnassa todettiin maanantaina yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Satadiagin infektioyksikkö.

Tartunta on todennäköisesti saatu Pohjois-Suomeen tehdyltä matkalta. Potilaan tartuttavuusaikaiset lähikontaktit on asetettu karanteeniin.

Tapauksia on Satakunnassa todettu nyt kaiken kaikkiaan 90. Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että tilanne on Satakunnassa edelleen rauhallinen, sillä ilmaantuvuus viimeisen kahden viikon aikana on edelleen alle 1 per 100 000. Koko Suomessa vastaava luku on 11,6.

Varotoimista on silti syytä huolehtia edelleen. Sairaanhoitopiiri suosittelee Koronavilkku-sovelluksen lataamista ja muistuttaa hygieniasta, lähikontaktien minimoimisesta ja THL:n uusimmasta ohjeistuksesta lasten testaukseen.

Samalla sairaanhoitopiiri kertoo koronatestien tulosten ilmoittamiskäytännön muuttumisesta. Satasairaala, Euran sote-keskus, Porin perusturva, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä sekä Rauman terveyspalvelut ilmoittavat negatiivisesta testituloksesta ensisijaisesti automaattisella tekstiviestillä heti, kun vastaus on talletettu potilastietojärjestelmään.

Tekstiviestikäytäntö on ollut osin voimassa aiemminkin, mutta nyt prosessia on automatisoitu.

Keski-Satakunnan kuntayhtymässä, johon Eurajokikin kuuluu, asiaa valmistellaan. Omakantaan tulokset välittyvät edelleen heti, kun vastaukset on saatu.

Jos taas testitulos on positiivinen, pyrkimyksenä on että terveydenhuollon ammattilainen ilmoittaa asiasta testatulle henkilökohtaisesti puhelimitse ennen puhelimeen tulevaa tekstiviestiä. Tartunnanjäljitysprosessi pyritään aloittamaan mahdollisimman nopeasti.

Lisää aiheesta

Satakunnassa todettiin viikonloppuna yksi uusi koronatapaus, tartunnanlähde on selvillä

Vain tilaajille Rauman koronatestausjonot ovat lyhentyneet elokuun ruuhkahuipuista: "Vuorokauden vastausviive näytteenotosta on jatkossa realistinen tavoite"