Satakuntalaiset johtajat ja kansanedustajat vetoavat yhdessä: pysy perhepiirissä

Johanna Luukkonen painottaa, että nyt on syytä katsoa yhdessä eteenpäin ja sitoutua annettuihin ohjeisiin. KUVA: arkisto/Juha Sinisalo


Koronakurimuksesta kärsivässä Satakunnassa tarvitaan nyt sitkeää ja yhteistä sitoutumista koronaohjeiden ja -rajoitusten noudattamiseen. Näin katsoo iso ja arvovaltainen joukko satakuntalaisia päättäjiä yhteisessä vetoomuksessaan, joka julkaistaan alueen medioissa viikonvaihteessa.

Vetoomuksessa ovat mukana maakunnan kansanedustajat, kunnanjohtajat, maakuntajohtaja sekä muun muassa sairaanhoitopiirin johto.

Kukaan ei kieltäytynyt

Ajatuksen äiti on Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen. Hän kehuu maakunnan eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

– Johdolla on hyvä yhteinen tahtotila. Haluamme yhdessä kannustaa siihen, että koko Satakunta lähtisi tähän mukaan, hän sanoo.

Luukkosen mukaan kolmenkymmenen kasvon joukko oli helppo saada mukaan, eikä kukaan kieltäytynyt.

– Toivomme ihmisten arvostavan sitä hyvää tilannetta, johon jo pääsimme ja johon voimme taas päästä.

"Niillä ohjeilla, joita annetaan"

Luukonen huomauttaa, että eri organisaatioilla on koronakriisissä omat roolinsa. Hallitus ja eduskunta tekevät isoja linjauksia, alueelliset viranomaiset tarkempia ja kunnat panevat päätöksiä toimeen. Sairaanhoitopiirien näkökulma on epidemiologinen.

– Ymmärrän, että kaupunkilaisille ja yrittäjille on haaste seurata monesta suunnasta tulevia ohjeistuksia, kaupunginjohtaja sanoo.

Hän painottaa kuitenkin, että ohjeiden noudattaminen ja niihin sitoutuminen on ainoa reitti eteenpäin.

– Jokainen haluaa ja toivoo tekevänsä jotakin muuta, mutta meidän täytyy kulkea niillä ohjeilla joita annetaan.

Viestin keskiössä on kontaktien välttäminen ja pysyminen perhepiirissä.

– Oma perhe ja hyvän arjen toteuttaminen sen kanssa on keskeistä. Siihen kannattaa panostaa – ei sen miettimiseen, miksi jokin rajoitus on annettu.