Satakuntalaisissa kouluissa vietetään ensi viikolla lähiruokapäivää – osallistu sosiaalisessa mediassa

Satakuntalaisissa kunnissa vietetään lähiruokapäivää keskiviikkona 16. lokakuuta. Silloin tarjoillaan koululaisille ja joissakin kunnissa myös päiväkodeissa ja vanhushuollossa satakuntalaisista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa.

Kampanjan tavoitteena on, että ruokapalvelut hyödyntäisivät jatkossakin yhä enemmän paikallisia raaka-aineita ja tuotteita. Myös lähiruokapäivä pyritään saamaan lukukausittain koulujen aikatauluun.

Lähiruokapäivän taustalla on hanke nimeltään Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa. Hankkeen tiedotteessa nostetaan Satakunnasta malliesimerkiksi Eurajoen kunta, jossa jo 70 prosenttia kunnan ruokapalveluiden raaka-aineista on lähiruokaa.

 – Aikoinaan valtuustoaloite sai kunnan kiinnittämään huomiota ruoan alkuperään, mikä on erityisen hienoa, tiedotteessa kerrotaan.

Lähiruokapäivästä saa lisää tietoa verkko-osoitteessa: www.siksesparasta.fi. Lähiruokapäivään voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa. Suomi syö Satakunnasta -hanke löytyy muun muassa Twitteristä ja Instagramista käyttäjätunnuksella @siksesparasta. Sosiaalisessa mediassa kannustetaan myös käyttämään hashtageja #siksesparasta, #lähiruoka, #satakunta ja #suomisyösatakunnasta.

Lähes kaikki Satakunnan kunnat ovat mukana lähiruokapäivässä.

Suomi syö Satakunnasta Twitterissä: