Satakuntaliitto toivoo uudistuvaa teollisuutta tukevaa pitkäjänteistä hallitusohjelmaa

Satakunta on uudistuvan teollisuuden maakunta, joka tuottaa asukasmääräänsä suhteutettuna noin 1,5-kertaisen määrän Suomen ulkomaankaupan arvosta ja myös teollisista työpaikoista.

| Päivitetty

Satakuntaliiton päätavoite tulevaan hallitusohjelmaan on saada Suomeen kansallinen, monialainen kansainvälistä kilpailukykyä ja uudistumista edistävä pitkäjänteinen teollisuuspoliittinen ohjelma. Alueiden ja elinkeinoelämän edustajien osaaminen tulee ottaa mukaan teollisuuspoliittisen ohjelman laadintaan, totesi Satakunnan maakuntahallitus linjauksestaan.

Satakunta on uudistuvan teollisuuden maakunta, joka tuottaa asukasmääräänsä suhteutettuna noin 1,5-kertaisen määrän Suomen ulkomaankaupan arvosta ja myös teollisista työpaikoista.

Satakunnan teollisuustoimijat luottavat maakuntaan, sillä investointien arvon kasvu on huomattavasti muuta Suomea suurempi. Pitkäjänteinen teollisuuspoliittinen ohjelma tukisi uudistuvan teollisuuden vakautta, kannattavuutta, osaamisen varmistamista, vastuullisuutta ja saavutettavuutta.Saavutettavuus ja logistiikka mahdollistaa puolestaan teollisuuden kilpailukykyä muun muassa satamien, raide-, lento- ja maantieliikenteen toimintaedellytysten kehittämisellä.

Satakunnassa tämä tarkoittaa muun muassa maanteiden ja rautateiden pääväylistä ja niiden palvelustasosta marraskuussa 2018 annetun asetuksen toteuttamista; valtatien 8 Eurajoen risteyskohdan, Porin keskustan ja Pori-Rauma-Turku -välin nelikaistaistuksen kehittäminen ja toteuttaminen, valtatien 2 liikennekäytävän kehittäminen ja Pori / Rauma – Tampere – Helsinki –raideliikenteen kehittäminen sekä Porin ja Rauman satamien yhteyksien kehittäminen.

Kehittämistoimien rahoitustarve vuosina 2019-2020 Satakunnassa on 40 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut