SataKylät toivoo nelisenkymmentä kylää Satakunnasta mukaan kesäkuun Avoimet kylät -päivään

Mielikuvituksen ja talkoohengen saa päästää valloilleen, kun miettii tapahtuman sisältöä ja toteutustapaa, kyläasiamies Hanna Ruohola toteaa. Arkistokuvassa vuoden 2016 Satakunnan maakuntakyläksi valitun Kauklaisten kylätalolla pelattiin mölkkyä, jonka tuloksia laskee sihteeri Kati Niemi. Kuva: Juha Sinisalo

Valtakunnallista Avoimet kylät -päivää vietetään lauantaina 10. kesäkuuta. Satakunnassa sijaitsevan kylän voi ilmoittaa mukaan SataKylien nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta tai sähköpostitse sihteeri@satakylat.fi 13. maaliskuuta mennessä.

− Toivon, että kylät juhlisivat 100-vuotiasta Suomea koko maan yhteisenä Avoimet kylät -päivänä. Nyt on hieno mahdollisuus saada omalle kylälle lisää positiivista huomiota ja näyttää yhdessä, miten paljon Satakunnassa on aktiivista kylätoimintaa, SataKylät ry:n kyläasiamies Hanna Ruohola toteaa.

Tapahtuman sisällön ja toteutustavan järjestäjät saavat päättää itse.

Tänä vuonna satakuntalaisten kylien tarjontaan voi lähteä tutustumaan myös Avoimet Kylät -bussien kyydissä. SataKylien ensimmäistä kertaa järjestämien bussikierrosten reitit ja kohdekylät päätetään maalis-huhtikuun vaihteessa, kun tiedossa on kaikkien osallistuvien kylien ohjelma aikatauluineen.

Historian ensimmäistä Avoimet kylät -päivää vietettiin Satakunnassa vuonna 2013. Kahden ensimmäisen kerran jälkeen päivä laajentui valtakunnalliseksi.

Viime kesänä mukana oli ennätyksellisesti yli 400 kylää 17 maakunnasta.

− Toivottavasti aiemmin osallistuneiden kylien lisäksi myös ensikertalaiset innostuisivat lähtemään rohkeasti mukaan. Juhlavuoden valtakunnallisena tavoitteena on, että mukana olisi tuplamäärä kyliä viime kesään verrattuna. Satakunnassa osallistuvien kylien määrä on vakiintunut noin 30:een, mutta täälläkin tavoitellaan edellisen ennätyksen rikkomista eli 35-40 kylää, Ruohola luonnehtii.