Satasairaala: Koronaepidemia on Satakunnassa perustasolla – joukkoaltistumiset lisäävät riskiä tilanteen huononemiseen

Koronatilanne on Satakunnassa edelleen epidemiologisesti perustasolla, tiedottaa Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntatautiyksikkö SataDiag.

Perjantaina kokoontunut alueellinen Tartuntatautien torjunnan työryhmä piti Satakunnan tilannearvion ja suositukset ennallaan. Suositukset löytyvät Satasairaalan verkkosivuilta.

Uusia koronavirustartuntoja on kuitenkin SataDiagin tiedotteen mukaan ilmennyt torstain jälkeen viisi.

– Näistä kaksi on lentokenttäseulassa ilmi tulleita, yksi on opiskelijoiden liikuntaharrastuksissa joukkoaltistuksiin johtanut tapaus ja kaksi liittyy tartuntaketjuun, joka johti tänään Ulvilassa päivittäistavarakaupan sulkemiseen. Sairaanhoitopiiri on yhteistyössä Porin kaupungin kanssa osallistunut tapausten selvittämiseen, infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo tiedotteessa.

Ulvilan Tokmannissa maanantain 26.10. ja keskiviikon 28.10. välisenä aikana asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Liike suljetaan desinfiointia varten ja avataan jälleen maanantaina 2.11.

Viikon aikana kerrottiin myös muun muassa nuorten jääkiekko-otteluissa sekä yksityistilaisuuksissa tapahtuneista joukkoaltistumisista.

Väestön on tärkeää noudattaa annettuja ohjeistuksia: Huolehtia hyvästä käsihygieniasta, pitää turvavälejä ja käyttää kasvomaskia, jos etäisyyksiä ei voida pitää. Julkisissa sisätiloissa voi jo nyt ottaa kasvomaskin käyttöön, Uusitalo-Seppälä sanoo.